Dwergmeeuw (Lytse miuw)

Soort: Meeuwen.
Voorkomen:
aan de kust van Europa (met name tijdens de winter)
Voedsel:
Insecten, visjes, kreeftjes.
Broedgebied:
bij veengaten, moerassen en meren.
Nestelt meestal in kolonies, nest op drijvende vegetatie.
Nest:
opeenhoping van waterplanten, riet en biezen.
Eieren: 3 buikig, glad, glanzend, olijfgroen/crème zwarte spikkels, stippen.