vrijdag 4 maart

Tewaterlating nieuw werkschip van It Fryske Gea

Nationaal Park De Alde Feanen is één van de kroonjuwelen van It Fryske Gea. Het afwisselende laagveenmoeras bestaat uit uitgestrekte rietvelden, moerasbos, eilandjes, weilanden en vooral heel veel water. Het onderhoud van dit waterrijke en complexe gebied is een uitdaging. Zo zijn de vele eilanden alleen bereikbaar via het water en diverse landerijen niet geschikt voor zware machines. Om het gebied optimaal te beheren maken de medewerkers van It Fryske Gea daarom zoveel mogelijk gebruik van de natuurlijke ‘wegen’. Dat betekent dat het vervoer van materiaal zoals maaimachines, trekkers en hooibalen grotendeels over het water plaatsvindt. Hiervoor gebruikt It Fryske Gea een speciaal schip.

De werkzaamheden van It Fryske Gea breiden zich in Nationaal Park De Alde Feanen nog steeds uit en ook het natuurgebied groeit. Om de werkzaamheden efficiënt uit te voeren is er daarom een extra werkschip gebouwd. De bouw van dit schip is financieel mogelijk gemaakt door De Nationale Postcode Loterij.

Graag nodigen wij u uit voor de officiële onthulling van het nieuwe werkschip op vrijdag 4 maart om 14.00 uur. Adres: Scheepswerf Ten Woude, Rogmolenwei 11, 8651 EP IJlst.

Programma

14.00 uur Ontvangst met koffie/thee

  • uur Welkom door Henk de Vries, directeur It Fryske Gea
  • uur Uitleg project door Germ van der Burg, districtshoofd It Fryske Gea

14.30 uur Onthulling schip en te waterlating                          door Henk de Vries en David van der Leij van de Nationale Postcode Loterij

  • uur Doop van het schip door David van der Leij
    15.00 uur Korte proefvaart + borrel
    16.00 uur Einde programma

Wij zien uw aanwezigheid graag tegemoet! U kunt zich tot 2 maart aanmelden via info@itfryskegea.nl of via 0512 – 381 448.