zaterdag 13 februari

Winterse kanotocht door uitgestrekt laagveenmoeras Nationaal Park De Alde Feanen

 

Laag op het water ben je één met de natuur. Vanuit de kano zien we mistflarden boven het moeras, bevroren rietpluimen en horen we het roepen van overvliegende wintergasten. We peddelen onder begeleiding van een gids van It Fryske Gea door het grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa, Nationaal Park De Alde Feanen. Dit natuurgebied ligt in de driehoek tussen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. It Fryske Gea organiseert op zaterdag 13 februari van 10.00 tot 13.00 uur voor het eerst in de winter een kano-excursie. Geef je tot een werkdag van tevoren voor 15.00 uur op via 0511-539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas €6,-, niet-leden betalen €9,- (inclusief een kop snert na afloop). We kanoën in Canadese driepersoons kano’s en zwemvesten zijn beschikbaar. Neem zelf een extra set warme kleding en voldoende eten en drinken mee in een waterdichte tas. Kinderen zijn welkom vanaf 12 jaar.

 

Eén met de natuur tijdens winterse kanotocht Gehuld in warme kleding peddelen we door een winters laagveenmoeras. De natuur is in winterrust en met de kano vaar je geruisloos door het gebied. Hierdoor schrikken dieren niet op en is er een grote kans de overwinterende vogels van dichtbij te aanschouwen. Statig zien we een zilverreiger jagend op vis. En wat schiet daar snel weg in het riet? Was het misschien de otter? Bij vorst zijn de takken en planten versierd met kristallen van ijs en reeën zijn eerder zichtbaar in het witte landschap. Na afloop warmen we op met een kop snert. Ga je mee kanoën in de winter?

Agenda:

Excursie: Winterse kano-excursie Nationaal Park De Alde Feanen
Datum: zaterdag 13 februari
Tijdstip: 10.00 tot 13.00 uur
Locatie: Earnewâld, Nationaal Park De Alde Feanen
Kosten: Deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas €6,-, niet-leden betalen €9,- (inclusief een kop snert na afloop).
Opgave: Aanmelden kan tot een werkdag voorafgaand aan de excursie 15.00 uur via het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen via 0511-539618.