zaterdag 16 januari

Excursie natuurfotografie in teken van winters laagveenmoeras

Heldere luchten, vorst op de takken en rietpluimen en met een beetje geluk een laag sneeuw over het waterrijke natuurgebied. Nationaal Park De Alde Feanen, dichtbij Leeuwarden, is in winterrust, maar niet voor natuurfotografen. Speel tijdens deze excursie met weerkaatsing, weerspiegeling en tegenlicht. Gids Betty Kooistra van It Fryske Gea is een ervaren natuurfotograaf en neemt u op zaterdag 16 januari van 14.30 tot 16.30 uur mee op excursie met als thema ‘winter in de Lytse Mear’. Geef u op voor vrijdag 15 januari 15.00 via het bezoekerscentrum, tel. 0511-539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t\m 12 jaar €2,-). Draag laarzen of waterdicht warm schoeisel tijdens deze tocht door het drassige laagveenmoeras. Deze excursies zitten snel vol, dus meld u vroegtijdig aan.

 

Vorst op rietpluimen en heldere luchten

Een ervaren fotograaf/excursieleider neemt deelnemers mee om foto`s te maken van de prachtige natuur van Nationaal Park De Alde Feanen. De winter in het laagveenmoeras kenmerkt zich door trekvogels en wintergasten, rustige kleuren en prachtige vergezichten. Wanneer de rietsnijders aan het werk zijn liggen er her en der rietpakketten en zien we soms, door het verbranden van rietafval, rookpluimen boven het gebied uitkomen. Ervaar tijdens het fotograferen de rust, weidsheid en geluiden die bij dit gebied horen. Bekijk door de lens hoe de natuur ontwaakt en leg dit prachtige natuurverschijnsel vast.

Excursie: natuurfotografie thema winter

Datum: zaterdag 16 januari

Tijdstip: 14.30 tot 16.30 uur

Locatie: Earnewâld

Kosten: Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen €4,- (t/m 12 jaar €2,-)

Opgave: Opgave kan tot een werkdag van tevoren 15.00 via het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen via tel: 0511-539618