zaterdag 23 januari

Wandelexcursie van zonsondergang naar volle maan

Bij het vallen van de avond wandelen we door moerasbos en rietvelden de volle maan tegemoet in Nationaal Park De Alde Feanen, dichtbij Leeuwarden. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Luister naar de vele vogels en laat je verrassen door de sterrenhemel in dit grootste laagveenmoeras van West-Europa. Wilt u op zaterdag 23 januari van 16.00 tot 18.00 uur in de schemering mee op excursie onder begeleiding van een gids van It Fryske Gea? Geef u dan op voor vrijdag 22 januari 15.00 uur via het bezoekerscentrum, tel. (0511) 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-). Trek waterdicht schoeisel en warme kleding aan.

Luisteren naar nachtdieren

We wandelen deze dag van het licht naar het donker. Eerst zien we de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment! In het donker komt een deel van de natuur tot leven. Nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in natuurgebieden op zijn mooist. Aan bod komen de nachtdieren zoals uilen, boommarters en vleermuizen, hun schuilplaatsen, maar ook lichtvervuiling. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Tijdens heldere nachten is de sterrenhemel goed te zien en laten we ons pad verlichten door de maan. Laarzen of waterdicht schoeisel is aan te bevelen.

Agenda:

Excursie: Wandelexcursie bij zonsondergang en volle maan

Datum: zaterdag 23 januari

Tijdstip: 16.00 tot 18.00 uur

Locatie: Nationaal Park De Alde Feanen, Earnewâld

Kosten: Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- en kinderen tot en met 12 jaar € 2,- per persoon.

Opgave: Opgave kan tot een werkdag van tevoren 15.00 uur via het bezoekerscentrum van It Fryske Gea, tel. (0511) 539618.